Verkkopankin edut

Tuskin olisi naapurin Hilda uskonut 1800-luvun loppupuolella kun rahojaan pankkiin talletteli, että pankkiasioita olisi joskus mahdollista hoitaa vaikka keskellä yötä.

Niin että ei koko pankkia ole edes lähistölläkään. Ei puhettakaan siitä, että rahoja voisi tallettaa tai nostaa ilman pankkikirjaa. Mutta tähän on tultu, että verkkopankit ovat tulleet jäädäkseen. Ja hyvä niin, vaikka jotkut tahot olivatkin valmiita ennustamaan, ettei moinen toiminta vaan voi jatkua menestyksekkäästi. Mutta kuinkas kävikään, Suomen ensimmäinen verkkopankki eli Osuuspankin verkkopankki on ollut menestyksekkäästi toiminnassa viimeiset 15 vuotta ja on itse asiassa koko maailman toinen sähköinen pankkipalvelu ja ensimmäinen laatuaan Euroopassa. Nykyään OP-verkkopalvelu palvelee niin pankki-kuin vakuutusasioissa.

Mutta mitä hyötyä verkkopankista oikein on? No ainakin se, että pankkiasioita on mahdollista hoitaa juuri silloin kun itselle sopii, vaikka keskellä yötä, 24h/vrk. Eikä pankkiasioiden hoito ole kiinni siitä onko pankki auki koska verkkopankit toimivat viikon jokaisena päivänä. Laskujen maksut hoituvat mukavasti oman kodin rauhassa ja ilman jonotusta maksuautomaatille. Ja tänä päivänä laskujen maksu verkkopankissa on jopa halvempaa kuin että sen tekisi pankissa tai näissä maksuautomaateissa. Verkkopankin kautta myös uusien korttien ja lainojen hakeminen onnistuu näppärästi, samoin muiden palveluiden. Halutessasi et enää saa ollenkaan paperista tiliotetta joka tarvitsisi säilöä jonnekin kansioon, vaan kaikki tapahtumat pysyvät siistissä järjestyksessä sähköisesti. Saat myös aina halutessani tarkistettua tilisi tämänhetkisen saldon tai lainanlyhennyksen tiedot ja jäljellä olevan saldon. Tai jos sinulla on säästöjä, näet reaaliajassa ajantasaiset tiedot niistäkin. Verkkopankin etuihin kuuluu myös, että voit liittää myös muiden perheenjäsenien tilit omaan verkkopankkiisi.

Kuten tuossa alussa mainitsin, myös vakuutusasioiden hoito onnistuu verkkopankissa ainakin Osuuspankilla. Muita pankkipalveluita tarjoavia yrityksiä Suomessa ovat mm. Danske Bank sekä Säästöpankki. Tuo edellä mainittu tunnettiin aiemmin nimellä Sampo Pankki, mutta vuodesta 2006 se on ollut osana tanskalaista pankkikonsernia.

Uusin tulokas pankkimarkkinoilla on S-ryhmän omistava S-pankki, joka myös tarjoaa kilpailukykyistä pankkitoimintaa Suomessa. S-pankilla on myös hyvin toimiva verkkopankki, jonka etuihin kuuluu mm. se, että kertyvät S-bonukset voi ohjata suoraan omalle tilille. Käytössä on myös S-tili sekä S-Etukortti Visa sekä mahdollisuus pienlainoihin aina 10 000 euroon asti.