Terveydelle hyväksi olevat nettisivut

Terveydestään huolehtiminen ei ole koskaan ollut helpompaa kuin nyt internetin aikakaudella. Käden ulottuvilla on runsas tietopaketti kuinka homman pitäisi hoitua, mutta väärin käytettynä se voi aiheuttaa ylimääräistä huolta ja stressiäkin. Itsensä väärin diagnosoiminen ei ainakaan oireita paranna eikä se, että keskustelupalstalla tarjotaan ensimmäiseksi vaihtoehdoksi aina sitä pahinta vaihtoehtoa eli syöpää.

Yliopiston apteekki on sivusto, josta asiakkaan on mahdollista saada tietoa itsehoidosta ja lääkkeistä. Itsehoito-osiossa voit tutustua esim. aiheisiin mikä apteekin perusvoiteista on paras kuivalle talvi-iholle tai kuinka päästä irti tupakasta helpommin ja vaivattomammin. Yliopiston apteekin sivuilta on myös mahdollista tarkistaa reseptilääkkeiden tietoja Kelan korvauksella ja ilman ja lukea myös pienimuotoista esittelyä lääkkeen ominaisuuksista. Niin ja sehän on myös verkkokauppa käsikauppatuotteille joten jos jostain syystä apteekkiin ei pääse tai se on liian kaukana, voi tuotteet tilata kotiin saakka.

http://www.hyvaterveys.fi/ on sivusto, joka tarjoaa eväitä terveelliseen elämään. Sivustolta voi lukea asiantuntijoiden vastauksia kysymyksiin tai tutustua erilaisiin teemoihin kuten painon pudotukseen tai osteoporoosin hoitoon. Jos Hyvä Terveys kiinnostaa, on se olemassa myös saman nimisenä lehtenä. Eikä kannata skipata lehden ruokaosiota, josta löytyy terveellisiä ja ennen kaikkea herkullisia reseptejä.

Verkkoklinikan löytää nykyään osoitteesta http://www.terve.fi/aiheet/verkkoklinikka. Tarjolla on mm. lääkärikirjaa, hyvinvointia, kauneutta ja vauvan odotusta. Sekä tietenkin verkkiksen oman keskustelupalsta. Näillä on siis hyvä muistaa, että vertaistukea asioihin on mukava saada, mutta aivan kaikkea ei kannata uskoa jota palstan wannabe-lääkärit ehdottavat.

Terveyskirjastosta voi myös käydä lukemassa eri sairauksista, mutta sen suurempaa itsediagnoosia suosittelen kyllä välttämään, ei se ole kenellekään hyväksi.

Lääkäriin on muuten nykyisin mahdollista varata verkon kautta aikaa, ainakin Terveystaloon. Kannattaa käyttää hyödykseen tämä mahdollisuus jos omalla paikkakunnalla sellainen on, ei ainakaan tarvitse puhelimessa jonottaa päästäkseen läpi.