Kaikki olennainen kotitoimistoon

Yhä useammat tekevät työnsä kotoa käsin joko kokonaan tai osan ajasta. Mitä enemmän kotitoimistossa viettää aikaa, sen tärkeämpää on tilan toimivuus kokonaisuutena.

Omaa työpistettä suunnitellessa pitää ottaa huomioon monta erilaista asiaa, joista suuri osa liittyy ergonomiaan ja työskentelyn sujuvuuteen. Työterveyslaitos on koonnut sivuilleen hyvät ohjeet siitä, minkälaisia asioita tulee ottaa huomioon työtilassa. Esimerkiksi jo se voi aiheuttaa kotona haasteita, että siirtyminen tietokoneen äärestä papereiden pariin pitää sujua vaivattomasti.

Jos kotitoimistossa on hyvinkin vähän tilaa, se asettaa omat haasteensa. Varsinkin olohuoneen nurkassa sijaitsevan työtilan pitää vielä sopia muun kodin sisustukseen. Esimerkiksi iso sähköpöytä voi olla monelle vähän liikaa, kun puhutaan oman olohuoneen kalustuksesta. Kun ulkonäkö on määrittänyt paljon valintoja sisustuksessa, kannattaa kiinnittää erityisen paljon huomiota taukojumppaan, jotta kroppa pysyy kunnossa.

Kalustus ja se, miten työtila on sisustettu, ei kuitenkaan ole ainoa asia, mikä kotitoimistossa merkitsee. Pienetkin puutteet alkavat ärsyttää, kun niihin törmää joka päivä. Esimerkiksi jatkuvasti sekaisin menevät eri laitteiden kaapelit voivat todella syödä hermoja! Paljon ratkaisuja erilaisiin arjen haasteisiin kuitenkin löytyy helposti. Osta mitä tarvitset ja pystyt keskittymään paremmin työn tekemiseen.

Muista myös sijoittaa työpöytäsi niin, että näet oven tai ikkunan ainakin sivusilmällä. Kannattaa kuitenkin pitää huolta siitä, ettei mihinkään vuodenaikaan aurinko pääse paistamaan suoraan silmiisi tai näytölle.