Ruokaostosten teko verkossa

Netistä saa nykyään kaikkea, myös ruokaa. Kauppareissu vie paljon aikaa ja yhä useammat ihmiset ovat löytämässä supermarkettien verkkokauppapalveluja ja ruokakassipalveluja arkea helpottamaan.

Tällä hetkellä ahkerimpia ruokakauppojen verkkotilausten käyttäjiä ovat kiireiset lapsiperheet. Ruuan tilaaminen netistä pelastaa myös tilanteessa, jossa koko perhe on vatsataudissa ja se on myös iso apu ikäihmisille, joilla ei mahdollista lähteä ruokakauppaan huonontuneen liikkumiskyvyn vuoksi.

Suurimmilla supermarkettiketjuilla, kuten S-ryhmällä ja K-ryhmällä on kotiin ruokaa toimittavia nettikauppoja. Tarjolla on yleensä myös noutopalvelu, jossa ruuat voi tilauksen ja maksamisen jälkeen hakea supermarketin noutopisteestä. S-ryhmän nettiruokakauppa on nimeltään Foodie.fi ja K-ryhmän K-ruokakauppa.fi. Itsenäisiä toimijoita ovat muun muassa Kauppahalli24.fi sekä Ruoka.net.

Yleistymässä ovat myös ruokakassipalvelut, jotka säästävät kuluttajalta paitsi kauppareissun, myös sen miettimisen, mitä oikein syötäisiin. Pelkästään netissä toimiva Sannan ruokakassi säästää aikaasi ja pitää ruokamenosi kurissa tarjoamalla ruokakassin, joka sisältää sekä reseptin että ainekset ruuan tekemiseen. Anton & Anton on kolmen liikkeen ketju kivijalkaruokakauppoja, joka tarjoaa samantyyppistä ruokakassipalvelua. Yleensä ateriat ovat aina ravitsemusasiantuntijan suunnittelemia, joten myös ravitsemusasiat ovat kunnossa.

Nettiruokakaupat ovat tulevaisuutta joka tapahtuu tänään ja alan asiantuntijoiden mukaan tulevaisuudessa robotit hoitavat tilausten keräilyn ja pakkaamisen. Kauppoja tulee olemaan yhä olemassa, mutta niihin ei tulla ostoksille, vaan ne ovat eräänlaisia elämyskeskuksia, joissa esimerkiksi kokeillaan uusia ruoka-aineita ja reseptejä.