Affiliate-markkinointi hyödyttää kaikkia osapuolia

Affiliate on sana, jonka moni on varmasti aikaisemmin kuullut. Sana tuntuu olevan jokaisen huulilla, mutta se ei ole välttämättä selvää kaikille mitä se oikein tarkoittaa. Tässä artikkelissa paneudutaan selkeyttämään termin merkitys ja sen sisäiset voimasuhteet.

affiliate_364703702

Kumppanuusmarkkinointi

Affiliate-markkinointi eli kumppanuusmarkkinointi on markkinoinnin muoto, joka on puhtaasti tulospohjainen. Tässä markkinoinnin muodossa esimerkiksi verkkokauppa maksaa kumppanilleen palkkion asiakasvirran perusteella. Sen päätekijänä tarkastellaan kumppanin tuomaa asiakasmäärää verkkokaupan sivuille.

Mainostajat eli yritykset maksavat, että saavat mahdollisia asiakkaita sivustoilleen. Julkaisijat, mm. blogien ja verkkosivustojen ylläpitäjät lisäävät sivustoilleen mainoksia ja tarjouksia, joita klikkaamalla asiakas pääsee yritysten sivulle.

Tällä termillä tarkoitetaan markkinoinnin muotoa, joka hyödyttää mainostajia, julkaisijoita sekä sivuston kävijöitä. Mainostajat saavat korvausta vastaan uusia asiakkaita sivuilleen, ja julkaisijat lisäävät mainoksia sivuilleen saadakseen korvausta heiltä.

Kumppanuusmarkkinoinnin aloittamista harkitseville esimerkiksi matkailu on mielenkiintoinen toimiala. Alan menestyneimmät toimijat tienaavatkin huimia summia. Nämä henkilöt ovat tehneet harrastuksestaan menestyksekkään ammatin. Affiliate-markkinointi voikin mahdollistaa monelle henkilölle siirtymisen täysipäiväisesti rakastamansa alan pariin.

Suomessa toimii useita affiliate-verkkoja, joista yritys voi valita itselleen yhden tai useamman omien tarpeidensa mukaan. Verkoston valinnassa kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi seuraavat kohdat: Verkon paikallisuus, hinnoittelumalli, julkaisijoiden profiili ja verkon käyttämä teknologia.

Ketkä hyödyntävät kumppanuusmarkkinointia?

Affiliate-markkinointi on kasvava markkinoinnin muoto, ja sitä esiintyy hyvin paljon verkkosivustoilla. Sitä käyttävät esimerkiksi nettikasinot, jotka haluavat uusia asiakkaita ja lisää pelaajia. Blackjack on suosittu peli, ja se löytyykin alan kumppanuusmarkkinoinnin piiristä. Linkkejä klikkaamalla aiheesta kiinnostuneet lukijat pääsevät esimerkiksi lukemaan lisää aiheesta.

Affiliate-markkinointi on markkinoinnin alalaji, joka perustuu kvantitatiivisiin muuttujiin asiakasmäärässä. Tämä markkinoinnin muoto hyödyttää niin mainostajaa kuin julkaisijaakin monessa eri suhteessa. Lisäksi moni yksityishenkilö voi työllistää sillä itsensä.

Parhaimmillaan markkinointi hyödyttää näitä kahta osapuolta sekä lisäksi asiakasta: Mainostettavasta asiasta kiinnostunut asiakas pääsee nopeasti ja helposti lukemaan lisää mieleisestä aiheesta. Sen lisäksi affiliate-markkinoinnin mainokset ovat myös luotettavia, sillä mainostaja ja julkaisija ovat kumppaneita keskenään.