Aloittelijan opas pokerin pelaamiseen

Pokeriko pelkkää kortin lätkimistä? Turha luulo! Eri pokerimuodot sääntövariaatioineen ja toisistaan poikkeavine panostuskäytäntöineen mutkistavat pokerialoittelijan uraa melkoisesti, mutta tietyillä muistisäännöillä kaikki pokerilajit sujuvat huomattavasti paremmin ja jättävät pelikassaan vähemmän paikattavaa. Pokeri vaatii hyvän pokerinaaman lisäksi runsaasti uskallusta, sillä pohjimmiltaan pelissä harjaantuu vain käytännön kautta. Pelikassan hallintaakin on hyvä harjoitella, sillä muuten hetket pokeripöydissä jäävät äkkiä lyhyiksi.

Pokeri on laji, josta kokeneimmat riskinottajat voivat netota sievoisia summia. Vanhan liiton ammattilaiset ovat loistava tiedonlähde, joiden haastatteluja lukemalla saa ideoita korttihaiden päihittämiseen tai ainakin omien taitojen kartuttamiseen ja motivaation ylläpitämiseen. Pokerista ei tarvitse tulla jokaiselle ammattia, mutta se on silti rahapeli, jossa voi menettää kokemattomuuden, huolimattomuuden ja kärsimättömyyden epäpyhälle kolminaisuudelle paljon – ja jopa liikaa.

Nettikasinoiden myötä kynnys pöytäpelien aloittamiseen on madaltunut miellyttävästi. Nettipokeri tarjoaa edelleen tilaisuuden tarkkailla muiden peliä ja tehdä omia ratkaisuja havaintojen perusteella. Aivan ensimmäiseksi on oltava hyvin jyvällä perusteista ja siitä, miten eri pelimuodot toimivat. Esimerkiksi Texas Hold’em on tulevalle pokerimestarille mahdollisesti helpompi ja myös taloudellisesti pienemmän riskin harjoittelukohde kuin Omaha Hold’em.

Lukemalla hyvää pelisivustoa saa käsityksen pokerin perusteista ja runsaasti aihetta syventävää tietoa. Matikkapäästäkään ei ole haittaa, mutta korttipelien suhteen pätee lähes sama mantra kuin kirjanpidonkin tekemisessä; sääntöjen oppiminen ja tarkkuus merkitsevät enemmän kuin laskutaito. Nettisivustoilta löytyy myös pokerikursseja, joissa pääsee testaamaan osaamista.

Muutama perussääntö auttaa voittamaan ja hillitsemään häviöitä:

  • Tarvitset riittävän pelikassan pysyäksesi pelissä mukana riittävän kauan. Tämä kautta pelisi harjaantuu, pääset tekemään havaintoja muiden pelityylistä ja käsiksi voittoihin.
  • Pelaa vain varojesi mukaisesti, päätä paljonko sinulla on varaa hävitä, äläkä ylitä määrittämääsi rajaa. Pokeriin kuuluu myös tilttaaminen eli huono tuuri.
  • Sijoita yhteen peliin korkeintaan 10 % pelikassastasi, älä riskeeraa kerralla koko kassaa.
  • Omaksu niin sanottu tiukka pelityyli. Luovuta ennen floppia, jos aloituskätesi on Texas Hold’emissa huono. Löysä pelityyli eli jokaisen käden katsominen on kallista leveilyä ja varma tie ”poikki menemiseen” ei kaiken menettämiseen.
  • Bluffi on opittava taitolaji!

Valitse itsellesi sopiva pelipaikka ja miellyttävä pokerivariaatio harjoittelun aloittamiselle. Pidä jakamamme vinkit muistissa ja aloita matkasi kohti pokeritaituruutta.