Mieti työpisteesi ergonomiaa

Hyvä ergonomian tärkeyttä omalla työpisteellä ei voida aliarvioida. Hyvän ergonomian takaaminen ei ainoastaan auta sinua työskentelemään tehokkaammin ja mukavammin, vaan voi myös auttaa vähentämään mahdollisia selkä- ja niskavaivoja.

Ergonomia on tärkeä osa terveyttä ja hyvinvointia. Huonossa asennossa työskennellessäsi saatat nopeasti saada kiusaksesi erilaisia vaivoja ja voit pahimmassa tapauksessa joutua jopa sairaslomalle.

Löydät ergonomisia tuotteita verkosta ja näiden avulla voit varmistaa, että oma työympäristösi on optimoitu juuri itsellesi sopivaksi. Investoimalla ergonomisiin ratkaisuihin kotitoimistollasi voit myötävaikuttaa paljon omaan terveyteesi ja hyvinvointiisi pitkällä aikavälillä.

Huomioi nämä tekijät suunnitellessasi ergonomista työpistettä

Kun suunnittelet työpistettäsi, muista ottaa huomioon seuraavat ergonomiaan liittyvät tekijät:

-Työtuoli. Valitse tuoli, jossa on säädettävä selkänoja ja joka tuo sinulle mukavuutta. Vaihtoehtoisesti voit hankkia myös satulatuolin, jossa ei ole lainkaan selkänojaa, mutta jossa istut aina ryhdikkäässä asennossa.
-Työpöytä. Valitse omaan työskentelyysi sopiva pöytä. Markkinoilla on saatavilla nykyään laaja kirjo myös sähköpöytiä, joiden korkeutta saat helposti säädeltyä yhellä napin painalluksella ja voit välillä työskennellä myös seisten.
-Näyttö. Näytön tulisi olla korkeudeltaan oikea.
-Näppäimistö. On tärkeää, että näppäimistö on sopivan kokoinen ja sijoitettu oikein.
-Hiiri. Hiiren tulisi olla sopivan kokoinen ja sijoitettu oikein.
-Valaistus. Valitse valaistus, joka ei ole liian kirkas.

Hyvä ergonomia parantaa työtehoa

Ergonomian huomioon ottaminen työpisteessäsi voi auttaa sinua tekemään työsi tehokkaammin ja mukavammin. Tulee kuitenkin muistaa, että sopiva ergonomia voi vaihdella henkilöittäin. On siis tärkeää, että säädät ergonomiset osat oikein juuri itsellesi sopiviksi.

Ergonomia on tärkeä osa työpisteen suunnittelua ja hyvän ergonomian takaaminen voikin auttaa sinua vähentämään selkä- ja niskavaivoja. Muista aina ottaa huomioon ergonomiaa parantavat tekijät, kun suunnittelet työpistettäsi ja säädä nämä itsellesi sopivalle tasolle saavuttaaksesi mukavan ja turvallisen työympäristön.