Kauneus- ja terveysvinkkejä suoraan puhelimeen

Kauneuteen ja terveyteen liittyvät nettisivustot, blogit ja aikakauslehdet ovat olleet jo vuosia valtavassa suosiossa erityisten naisten keskuudessa. Myös miehille suunnatut terveys ja muotijulkaisut ovat haluttuja. Kauneus ja terveysvinkkejä löytyy jokaiselle, jokaiseen elämäntilanteeseen sopivaksi ja eri julkaisuilla onkin eri-ikäiset kohderyhmät.

Uutuutena perinteisten julkaisujen ja valtavaa suosiota nauttivien blogien ja videoblogien kylkeen ovat tulleet erilaiset sovellukset, jotka tuovat vinkit ja palvelut suoraan älypuhelimeen – entistä vielä nopeammin ja vaivattomammin.

Useilla suosituilla blogaajilla on tänä päivänä omat sovellukset, jotka tarjoavat käyttäjille lisäsisältöä – esimerkiksi terveellisiä reseptejä tai helppoja treeniohjelmia. Yleisimpien terveyssovellusten joukkoon kuuluvat erilaiset laihdutusta ja terveellistä elämäntapaa sekä kuntoilua tukevat sovellukset. Niihin voi lisätä lyhyt- ja pitkäaikaisia tavoitteita ja sovelluksen avulla pitää kirjaa edistymisestään. Moni näistä sovelluksista laskee kaloriarvioita ja pitää silmällä niin liikunnalla kulutettuja kaloreita kuin ruuasta saatuja kaloreita. Kuntoilusovellukset laskevat myös kuljettua matkaa ja nopeutta.

Erilaiset muotiin ja kauneusvinkkeihin liittyvät sovellukset ovat suosittuja erityisesti nuorten naisten älypuhelimissa. Useat sovellukset voi ladata ilmaiseksi tai verrattain hyvin pientä maksua vastaan. Sovellusten ansaintamalli ei yleensä perustukkaan itse sovelluksen maksullisuuteen. Joissain sovelluksissa on maksullisia lisäpalveluita, joista käyttäjä innostuu yleensä vasta ilmaisversion käytön jälkeen.

Sovelluksissa saattaa olla myös ulkoisten tuotteiden mainontaa, josta maksetaan esimerkiksi per klikkaus tai per osto, ja toki sovelluksen kehittäjä mainostaa kaikkia omia tarjoamiaan palveluita ja tuotteita. Sovellusten suosio on innostanut kauneus ja terveysalan yrityksiä aivan uudenlaisiin palveluihin ja mainontaan.