Voiko työnhakukaan olla enää helpompaa näin internetin aikakautena.
Poissa ovat ne ajat, työpaikkoja etsittiin lehtien sunnuntai-numeroista ja naputeltiin hakemukset kirjoituskoneella ja postitettiin toivoen parasta. Tai asioitiin tylyn työvoimatoimiston virkailijan juttusilla, joka ehdotteli aivan outoja työpaikkoja riippumatta koulutuksesta tai työkokemuksesta. Ehei, tämän päivän valveutunut kansalainen hoitaa myös työnhakunsa verkon kautta, kuten myös pankkiasiansa, sosiaalisen elämän ja ostokset.
Yksi tällaisista työpaikkoja listaavista yrityksistä siltikin on työvoimatoimisto, jonka verkkoportaali on nimeltään mol.fi. Sieltä löytyy ne samat työpaikat kuin mitä se nuttura kireällä oleva tätikin tarjoaisi. Sekä myöskin tuleva työvoimakoulutus, jota voi myöskin hakea muutamalla napin painalluksessa. Mol.fi-sivuston etuja on myöskin se, että saat yhdellä ja samalla kertaa myös tsekattua muidenkin paikkakuntien työtarjonnan, jos vaikka mielessä kajastelee muutto toiselle paikkakunnalle. Voit myös rekisteröityä Vahti-palveluun, jolloin saat halutessasi heti sähköpostiin ilmoituksen uusista työpaikoista.
Mol.fi-sivuston lisäksi paikkoja voi katsastaa myös palveluista Monster.fi, eJobs.fi, Uratie.net sekä lukuisia muita, jotka löytyvät osoitteesta http://www.aarresaari.net/tyopaikkalinkit.htm. Moniin näistä paikoista on mahdollista jättää oma CV näytille ja laittaa sormet ristiin ja toivoa, että juuri se oma kokemus natsaisi jonkin työntekijää etsivän tahon kautta. CV:n tekemiseen löytyy myös apua monilta työpaikkoja tarjoavilta nettisivuilta joten rohkeasti vain päivittämään se omakin työhistoria tämän päivän vaatimusten tasolle.
Yksi voimakkaammin kasvavista keinoista etsiä ja löytää uutta työtä on sosiaalinen media ja tässä mm. LinkedIn on myös avuksi. Se ei suoranaisesti tarjoa työtä tekijältä toiselle, vaan ideana on linkittää saman alan työntekijöitä yhteen ja näin se voi auttaa jotakin uutta työtä etsivää työllistymään yhteisten tuttavien kautta. Mutta vieläkin suosituimpi kuin LinkedIn on Facebook. Tämän huomasi myös Duunitori.fi, jonka Facebook-sivuilla on yli 100 000 tykkääjää. Näin ollen se tavoittaa myös ne ns. passiivisemmatkin hakijat juuri siellä, jossa ne muutenkin viettävät aikaa eli sosiaalisen median parissa.
Facebook on myös apuna haettaessa paikkaa esim. ulkomailta. Esimerkkinä sanotaan vaikka Maltalla toimivat ryhmä Suomalaiset Maltalla, jonka kautta siellä asuvat suomalaiset tiedottavat uusista työntekijätarpeistaan niin paikalla jo asuville suomalaisille kuin myös vinkkinä niille, jotka vielä Suomessa aikaa kuluttavat. Samoin työvinkkejä löytyy myös kansainvälisiltä vesiltä juurikin ryhmien muodossa, oli sitten mielessä tilapäistä/osa-aikaista hommaa tai sitten ihan vakinaistakin.