Poissa ovat ne ajat, jolloin kännykällä pystyi vain soittamaan. Sitten niillä pystyi laittamaan tekstiviestejä. Nykyään mitä puhelimella EI voi tehdä, sillä ei tarvitsekaan sitä tehdä.
Älypuhelinten tullessa markkinoille koko matkapuhelinala räjähti käsille. Olihan ennenkin toki puhelimella päässyt nettiin mutta uusilla puhelimilla se vain on niin paljon helpompaa. Kaikista älypuhelimista tuntuu löytyvät wifi tai jos ei sitä ole, niin ainakin jonkinlainen datapaketti ainakin löytyy.
Älypuhelimet ovat mullistaneet viestinnän kokonaan. Ennen lähetettiin siis sms-viestejä ja mms-viestejä jos haluttiin laittaa viestiä tai kuvia toiselle. Nyt joka puhelimesta tuntuu löytyvät whatsappi tai Viber tai Kik-messenger, jolla laittaa ilmaisia viestejä kuvalla tai ilman kavereilleen mikäli heilläkin on sama sovellus omassa puhelimessaan. Tai toki pitää olla joko wifin läheisyydessä tai omata se datapaketti. Mutta kuitenkin. Niin paljon helpompaa ja nopeampaa kuin ennen.
Älypuhelimella voit myös viihdyttää itseäsi erilaisten pelien kanssa. Jos ei sovelluskaupoista löydy mitään mielenkiintoista niin on varmaan aika kokeilla CasinoEuro-sivua, josta löytyy kattavaa tietoa mobiilipeleistä. Pelejä löytyy yli 40 kappaletta ja ne ovat pelattavissa niin iOS alustoilla kuin Android-puhelimillakin. Pelit toimivat kuten pelattaessa tavallisella nettiselaimellakin. Menet yllä olevaan osoitteeseen puhelimen kanssa, kirjaudut sisälle ja alat pelaamaan.
Jotta ei menisi pelkästään hauskanpidoksi puhelimen parissa, on sillä toki mahdollista tehdä myös hyödyllisiäkin asioita kuten lukea vaikka sähköpostia. Kaikki älypuhelimet saa synkronoitua oman sähköpostitilin kanssa jolloin viestien saaminen ei katso aikaa eikä paikkaa. Ja puhelinmallista riippuen riippuu, kuinka mieleistä siihen s-postiin on vastata puhelimen välityksellä ja kuinka virallinen vastauksen on oltava. Mutta lyhyitä vastauksia on hyvin mahdollista antaa myös puhelimen välityksellä.
Puhelimella on myös mahdollista hoitaa blogin päivityskin. Kuvia en ehkä kovin helpolla lähtisi liittämään blogiteksteihin mutta tekstin luominen puhelimen välityksellä on helpompaa. Puhelinta voi käyttää apuna myös toisenlaisessa harrastustoiminnassa mukana esim. kuntoilun saralla. Älypuhelimiin on ladattavissa monenlaisia kuntoilusovelluksia, esim. saliohjelmaa ja treenipäiväkirjaa. Yksi mukavimmista ns. kuntoilusovelluksista kävelijöille ja lenkkeilijöille on Sportstracker, joka laskee kulkemasi matkan ja tekee siitä yhteisvedon keskinopeuksineen. Ainakin allekirjoittanutta motivoi kovasti tietää kuljettu matka ja että millaisen matkan oikeasti saisi tunnissa aikaiseksi sillä vauhdilla.
Älypuhelimet ovat myös apuna uutisten saamisessa ja lukemisessa. Joillakin lehdillä on olemassa omat mobiililehtensä, joten puhelimellakaan ei tarvitse jäädä uutisvirran ulkopuolelle. Puhelimella voi myös lukea sähköisiä kirjoja, tosin siihen hommaat eivät ehkä kaikista pienimmän näytön omaavat älypuhelimet ole paras valinta.